Sosiale og mobile teknologier i ABM-sektorene

En rapport fra ABM-utvikling

6.1.5 Distribusjon og sentrale løsninger

Posted by Anders Olsson den 12.08.09

Hvordan skal brukeren få kjennskap til institusjonen, institusjonens formidling og institusjonens samlinger? 

Hvordan kan brukeren få tilgang til institusjonen, institusjonens formidling og institusjonens samlinger i en videre setting?

Hvordan skal samlingsinnhold og formidling dukke opp i andre relevante kontekster enn på egen hjemmeside? 

I tillegg til at institusjonen selv må benytte seg av alle mulige kanaler for markedsføring av sine tjenester, har vi flere viktige strategiske kanaler for dette, f eks. Kulturnett.no, Digitalt fortalt, Arkivportalen, Biblioteksøk, Digitalt Museum og ABM-søk. Disse prosjektene tenkes i dag som en helhet, og vil spille en viktig rolle når det gjelder tilgjengeliggjøring og formidling, sentrale problemstillingene over. Sammen vil disse prosjektene søke å favne om:

  • Markedsføring av institusjoner, formidling/fortellinger og samlinger. Dette innebærer blant annet Google-ranking, markedsføring og synliggjøring.
  • Kunnskapsorganisering. Det betyr blant annet tjenester som går på tvers av sektorer og institusjoner, og på tvers av medietyper og formater med fokus på tematisk, geografisk og tidsmessig konsistens i data.
  • Tilgang for institusjonene til å hente mer data enn fra egne samlinger, som igjen kan brukes til formidling på egne nettsteder. Det kan også være tilgang til relevante data i andre land gjennom direkte og integrerte søk i nettstedet Europeana.
  • Videre distribusjon av institusjonenes tilbud og innhold gjennom andre kanaler, som for eksempel innen utdanningssektoren, turist- og reiselivsnæringen

Disse tjenestene kan altså utnyttes til fulle for å markedsføre institusjonenes tjenester. Tjenestene må utvikles slik at de også kan distribueres via mobile kanaler, og i sosiale nettverk. Vi kan skape en merverdi ved å tenke helhetlig i denne sammenhengen, nøkkelbegrepet er gjenbruk, samhandling og sentralt utviklede løsninger.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere liker dette: